Babka płesznik
Opis
Nasiona babki płesznik po zetknięciu z wodą pokrywają się śluzem i tworzą żel ułatwiający przesuwanie mas zalegających w jelitach, co jest pomocne zwłaszcza w czasie okresowych zaparć. Ponadto charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, który wspomaga pracę jelit i zwiększa uczucie sytości oraz wysoką zawartością białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Sposób użycia: Produkt gotowy do spożycia po uprzednim przygotowaniu:2-3 łyżeczki babki płesznik zalać szklanką soku lub wody, odstawić na ok. 20 minut, następnie wypić. Podczas spożywania produktu, należy pić duże ilości wody, co najmniej 2l płynu. Można mieszać z babką jajowatą w proporcjach babka płesznik 80%, babka jajowata 20%. Należy przyjmować 2 razy dziennie – rano i wieczorem.Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci. Nie stosować przy nadwrażliwości na babkę płesznik, w stanach skurczowych lub niedrożności jelit, bólach brzucha o nieznanej przyczynie, nudnościach, wymiotach.